Stichting Waardeburgh

Stichting Waardeburgh is een Protestants-Christelijke zorgorganisatie in de regio Sliedrecht. Zij richten zich op de zorg en het welzijn van ouderen met als doel om de zelfredzaamheid zo lang mogelijk in stand te houden. De zorg is gericht op het bieden van ondersteuning in het ouder worden en het faciliteren van zorg thuis.

 

De stichting wil met de aanleg van een beleeftuin een prettige (woon)omgeving creëren, een prachtige tuin waarin van alles te ontdekken en te beleven valt en een fijne ontmoetingsruimte die voor alle bewoners en hun verwanten, zonder belemmeringen of gesloten deuren te bereiken is.

 

Beleving speelt een belangrijke rol in het zorgproces. In een beleeftuin worden de ouderen uitgenodigd en uitgedaagd om te beleven en te ervaren, terug te gaan in de herinneringen die ze (h)erkennen. Dit heeft een positief effect op ouderen in het algemeen, in het bijzonder op ouderen met een psychogeriatrische en/of somatische aandoening, mantelzorgers en de zorgmedewerkers.

 

Het bestuur van het Stronck Kemp Fonds heeft besloten om een éenmalige gift te doen voor het realiseren van deze beleeftuin.