Stichting Unie Nzv

De Stichting Unie Nzv omvat de organisaties Kwintessens en Edukans. Edukans houdt zich vooral bezig met onderwijs in ontwikkelingslanden, Kwintessens met de ontwikkeling van educatieve uitgaven , trainingen en projecten.


Edukans werd al eerder door het Stronck-Kemp Fonds in het subsidieprogramma opgenomen. Kwintessens ontwikkelt dit jaar een educatieve film rondom theologische gesprekken met kinderen. Deze vorm dient ertoe dat leerkrachten en pabo-studenten inzicht krijgen in het voeren van levensbeschouwelijke gesprekken met kinderen om mede hierdoor het protestants christelijk onderwijs een impuls te geven. Deze film wordt t.z.t. gratis aan het p.c. onderwijs beschikbaar gesteld.

Het Stronck-Kemp Fonds steunt dit project in 2013 met een eenmalige gift.

Meer informatie over de Stichting Nzv is te vinden op de website die Nzv heeft opgezet:
www.verwonderenenontdekken.nl