Stichting Het Scharlaken Koord

In de rosse buurt van Amsterdam bieden duizenden vrouwen hun diensten aan. Maatschappelijk werkers van de chr. stichting Het Scharlaken Koord zoeken deze vrouwen op, bieden professionele hulp en de mogelijkheid om uit de wereld van de prostitutie te stappen. In samenwerking met Randstad HR Solutions heeft Scharlaken Koord een geheel nieuw uitstapprogramma ontwikkeld en is gestart met een tweedehands kledingwerkplaats en kledingwinkel. In de winkel kunnen vrouwen helpen in de verkoop, maar kunnen ook achter de schermen werkzaam zijn door b.v. kleding uit te zoeken, maar ook hierdoor uit het sociale isolement te komen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de betreffende vrouwen weer een zelfstandige positie op de arbeidsmarkt kunnen veroveren.


Dit sociale werk wordt voor 2012 en 2013 door het Stronck-Kemp Fonds financieel gesteund.

Meer informatie treft u aan op de website van de stichting:www.scharlakenkoord.nl