Stichting EU-Roma

In het arme Roemenië is ook de stichting EU-Roma actief. Een actieve groep vrijwilligers in het noorden van het land is druk bezig met een tweetal projecten onder de Roma  in Oost-Hongarije en West-Roemenië. Lokale Roma-predikanten worden ondersteund bij hun missionaire taken, waardoor er ook weer nieuwe christelijke gemeentes ontstaan. Voor de toerusting van de predikanten door voorgangersconferenties. Veel van die voorgangers leven onder het bestaansminimum, en zijn veelal genoodzaakt om weer enige tijd naar het buitenland te gaan om hun gezin te kunnen onderhouden.


De Stichting EU-Roma heeft het Stronck-Kemp Fonds verzocht een bijdrage te willen geven om het werk aldaar mede mogelijk te maken. Met een voor 2015 eenmalige bijdrage wil onze stichting daar graag in voorzien.

Meer informatie over deze stichting treft u aan op hun website:

www.eu-roma.nl