Stichting Edukans

Het project Edukans van de Unie voor chr. onderwijs geeft kinderen in ontwikkelingslanden vaardigheden en kennis waar ze hun verdere leven profijt van hebben. Er wordt gewerkt aan meer scholen, meer leraren, boeken, schoolinrichting.


Naast sponsoring worden leerlingen van christelijke scholen in Nederland gestimuleerd om met projecten Edukans te steunen en mede daardoor oog te krijgen voor de situatie in de ontwikkelingslanden. Vanaf 2015 is Edukans betrokken bij onderwijsprojecten in Nepal. In 2016 en 2017 zijn de activiteiten uitgebreid naar Ethiopië, waar enorme droogte het leven verstoort en naar Libanon, dat getroffen is door gigantische vluchtelingenstromen. In die laatste twee landen stimuleert Edukans het onderwijs.

Het Stronck Kemp Fonds steunt Edukans structureel.

Uitgebreide informatie over Edukans is te vinden op de website: www.edukans.nl