Stichting Cavent

Stichting Cavent is een zorginstelling die al meer dan 40 jaar hulp, begeleiding en ondersteuning biedt aan mensen met een (verstandelijke) beperking in de Hoeksche Waard. Uitgangspunt hierbij is, dat deze ondersteuning leidt tot een volwaardig burgerschap van mensen, weliswaar met een beperking, maar die een gelijkwaardige plaats in de samenleving gaan innemen en met respect behandeld worden. Het protestants-christeljk geloof is daarbij een verbindende factor.


Het nieuwe project, waarbij het Stronck-Kemp Fonds financieel gaat helpen, is de Lindehoeve, een monumentale boerderij in Mookhoek (gemeente Strijen). Daarin komen 22 appartementen, een logeerhuis en faciliteiten voor dagbesteding voor cliënten van Cavent. Bij de boerderij wil men een speelvoorziening realiseren, een dierenverblijf met kleine boerderijdieren, een moes- en bloementuin en een plantenkas.

In 2012 heeft men de boerderij in gebruik genomen, nadat men een grondige renovatie ter hand heeft laten nemen.
Ook voor de jaren 2013 tot en met 2015 zal het Stronck-Kemp Fonds deze stichting blijven steunen. 
En voor 2017 is besloten een eenmalige bijdrage ter beschikking te stellen.

Meer over deze stichting kunt u lezen op de website van Cavent: www.cavent.nl