Het Erfdeel

In de regio Werkendamis door een aantal mensen vanuit diaconaal perspectief een project gestart om hulp te bieden aan kwetsbare jongeren. Zij kochten in 2007 een historische boerderij in Werkendam, waarin zij na verbouwing jongvolwassenen die tussen wal en schip in dreigen te raken, of inmiddels al geraakt zijn, tijdelijk op te vangen. Er is een persoonlijk plan opgesteld, waarin de opgevangen jongere aan moet werken, dat kan variëren: er is ambachteljke houtbewerking, scrab booking, kaarten maken, schilderen, maar ook het ontwikkelen van een hobby, tuinwerkzaamheden, bakken en koken en educatieve zaken.

Voor al die activiteiten is ruimte nodig, die dan gevonden is in deze boerderij.


Het Stronck-Kemp Fonds steunt dit belangrijke werk met een structurele subsidie. Voorlopig is voor de eerste drie jaar een bedrag ter beschikking gesteld.

Nadere informatie over dit hulpproject is te vinden op:

www.leevboerderijhet erfdeel.nl