Hervormde Zending in Lengyel (Hongarije)

Sinds 1999 zijn Marco en Janneke de Leeuw van Weenen, en vanaf 2012 uitgebreid met een dochter, werkzaam in Hongarije, in de kerkprovincie Tolna. Zij zijn verantwoordelijk voor de Hervormde Zending in het dorp Lengyel. Deze functioneert als dependance van de Hervormde Kerk in de nabijgeleden stad Bonyhad.


Hun werk omvat een breed terrein: een belangrijkfacet is de home-schooling. Kleuters vanaf 5 jaar en oudere kinderen op de basischool krijgen in dit tamelijk afgelegen gebied onderwijs. Er is zelfs een orthopedagoog aan verbonden, die als vrijwilliger in het project meewerkt. De leerlingen krijgen wel boeken van overheidswege, maar volgen uitsluitend door de werkgroep van Marco en Janneke door de overheid goedgekeurd onderwijs. Om deze activiteit in stand te kunnen houden zijn zij afhankelijk van giften van sympatisanten. Het Stronck-Kemp Fonds, dat uiteraard nauwe banden met christelijk onderwijs heeft, gaat dit project structureel ondersteunen. 

Meer informatie kunt u op internet vinden door het volgende adres in te typen:

www.leeuwvanweenen.wordpress.com