Friends of Al Falah

Het doel van de stichting ‘Friends of Al Falah’ is het ondersteunen van het jongerenwerk en de minder bedeelde jongeren in het streng islamitische Quetta, in Pakistan. Veel jongeren komen uit gebroken kansarme christelijke gezinnen. De ouders zien nauwelijks kans om hun kinderen naar school te sturen vanwege de kosten, de slechte onderwijskwaliteit. Ook mankeert het nogal eens aan de motivatie van de kinderen. Al Falah is in de 70er jaren begonnen met het aanbieden van sociale, maaschappelijke en culturele scholing. Sinds die tijd hebben al zo’n 500 jongeren gebruik gemaakt van deze mogelijkheden. Daardoor hebben al vele jongeren een respectabele functie in de Pakistaanse maatschappij weten te krijgen. Oud-studenten zijn ook gestart met een project om meisjes en jongens te motiveren om onderwijs te gaan volgen. Met deze hulp zijn al zo’n 200 meisjes en jongens geslaagd voor de officiële schoolexamens.


Het Stronck-Kemp Fonds steunt deze stichting in 2013 met een eenmalige bijdrage.

Meer informatie over Al Falah is te lezen op de website  van de stichting
www.friendsofalfalah.nl